donează 2% din impozit!

Nu lăsa hârtia să moară!
Nu lăsa un meşteşug străvechi să dispară!
Nu lăsa lenea să decidă în locul tău!

Cine suntem?

Asociaţia ORDINUL MANUFACTURIERILOR. Un ONG. Un OM. O mână de OaMeni. (Re)clădim lumea cu mâinile. Prin facere de hârtie manuală, tipar manual şi legătorie manuală. Hârtia este ţesătură, împletire de fibre cu sens unic – haină interioară. Ţesătura, fibre aşezate în planuri multifuncţionale – haină într-afară.


Ce facem?

Provocăm hârtia să-şi devanseze canoanele.

Ce vrem să facem?

O catedrală din cărţi. Magna Charta Libris. Obiect realizat din cărţi, folosite ca şi cărămizi, construite în tehnica cheii de boltă, sub forma unei catedrale ovoidale. Forma subliniază arhetipul, dar şi taina cupolei, fiind interioritate ce oferă un ritm ciclic sensurilor posibile.

Monolitul timpului. Deşeuri reciclate de hârtie, turnate şi presate într-un volum cu două arătări. EXTERIOR – hârtie care se destramă în ploaie, vânt. în timp, îşi dezvăluie INTERIORUL – o cruce din hârtie. Obiectul trebuie expus în exterior.

Căsuţa din poveşti a devenit o mărturie veritabilă a ceea ce înseamnă: reciclarea deşeurilor de hârtie şi utilizarea lor cu folos, dăruire şi imaginaţie; munca multor mâini generoase ce au ridicat-o şi dichisit-o de bună voie; roadele unui meşteşug care, în mod surprinzător, se modelează pe cerinţele noilor timpuri. De neatins în tăcerea ei, te îndeamnă să-ţi pui întrebări: tu ce faci cu hârtia pe care o foloseşti? ştii că mâinile pot face minuni mai mari decât crezi? Odată şi odată îşi va găsi locul în lume şi va spune lucrurilor pe nume. Acum nu e decât sora mai mică a celei care va veni: casa mare din hârtie în care se va putea locui.

Cum ne poţi ajuta?

Direcţionează-ne 2% din impozit până pe 15 mai 2011.
Află tot ce trebuie să ştii aici (sursă contzilla).

Datele de care ai nevoie pentru declaraţia 230:

Denumire entitate nonprofit/unitate de cult:
ASOCIAŢIA ORDINUL MANUFACTURIERILOR
Codul de identificare fiscală al entităţii nonprofit/unităţii de cult: 28066757
Cont bancar (IBAN) al entităţii nonprofit/unităţii de cult:
RO28 RZBR 0000 0600 1336 2027

Postări populare