despre casa mare de hârtie la Senso TV



Astăzi, mai mult ca niciodată, este dificil să îţi construieşti o casă şi mai ales este extrem de costisitor. Un român s-a gândit la o alternativă: casa din hârtie. Nu râdeţi! E adevărat, artistul Răzvan Supuran ne-a demonstrat că se poate. El a construit în curtea Muzeului Ţăranului Român o casă în miniatură din plăci de pastă de hârtie reciclată. "Trebuie să fi nebun să faci aşa ceva", i-au spus unii. Răzvan, însă, face totul cu pasiune, din pasiune pentru hârtie şi pentru mediul înconjurător.

Pentru o casă de două camere, în mărime naturală, Răzvan are mult mai mult de lucru, dar el speră că va reuşi să o facă şi pe aceasta. Dacă proiectul său va merge până la capăt şi dacă se vor găsi suficienţi bani pentru a crea o fabrică care să deţină toate instrumentele necesare creării unor "caramizi" din pastă de hârtie reciclabilă amestecată cu adezivi speciali, după o formulă marca Răzvan Supuran, atunci o casă de hârtie recilabilă nu ar trebui să coste mai mult de 5.000 de euro. Deocamdată, Răzvan este în curs de brevetare a proiectului său la OSIM.

Artistul mai are în proiect o catedrală din cărţi folosite pe post de cărămizi, prinse între ele cu adezivi, şi va turna un monolit de 3 x 1,5m şi 50 de cm grosime pe care-l va posta afară la MŢR. "Un monolit pe care ploaia îi va destrăma, în timp, învelişul exterior descoperind în interior un alt tip de hârtie rezistentă la intemperii", povesteşte Răzvan Supuran.

Comentarii

  1. Felicitari SENSO TV!
    M-am bucurat cand am vazut ca o televiziune (in afara de TVR.caci atunci a fost inaugurarea casutei din povesti), a reusit
    sa-i descopere, cat de cat, pasiunea lui Razvan Supuran, dar mai ales proiectele sale. Artistul Razvan Supuran, traieste intr-o metamorfoza cu hartia. O simte, o cunoaste,ii stie mirosul, chiar cu ochii inchisi, o modeleaza iar ea se lasa condusa de mainile lui.
    Putin oameni stiu si inteleg o pasiune. Prin si pentru ea traiesti, intr-o alta lume, care iti este cunoscuta numai tie si poate celor ca tine.
    Domnilor, poate viitori sponsori, va rog sa ridicati privirea din bilantul dumneavoastra, cu multe zerouri si sa priviti catre aceasta arta, poate unica in tara.
    Dl. Razvan Supuran,pentru realizarea proiectelor,arunca un colac de salvare si mediului,recicland hartia, de sub care nu putea sa rasara nici iarba.
    Mult succes!
    Brandusa Oanca

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare