HAI ÎN LUMINU!




22 mai, 18:30

Hai în LUMINU!
LUMINU. Hand in hand paper. True story.

Atelierul de hârtie manuală, prin Asociația Ordinul Manufacturierilor, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, The Institute și Group Noblesse vă invită la evenimentul de lansare a instalației-colaj LUMINU by LUMINISH. În contextul Romanian DesignWeek 2015, LUMINISH a prezentat un obiect de iluminat din hârtie reciclată manual în Expoziția Centrală de la Hanul Gabroveni și se află pe harta evenimentelor colaterale cu proiectul LUMINU by LUMINISH.


LUMINISH a propus un experiment folosind ca instrumente principale de lucru hârtia reciclată manual și mâinile. Fiecare om care a vizitat Atelierul de hârtie manuală în perioada 16-21 mai a fost invitat să intre în joc și să ne lase să-i mulăm o mână. Epiderma vegetală mulată pe cea umană. După 6 zile de workshopuri de mulaje, în cea de-a șaptea zi, 22 mai, vom crea LUMINU, o instalație-colaj obținută din toate mulajele mâinilor.

Numai cine face poate desface și reface. Mâna făurește: scrie, desenează, pictează, cioplește, face hârtie. Mâna vindecă și mângâie. Mâna simte. Ea face posibilă curgerea gândului întru materializare. Cât timp mâna lucrează, mintea meditează, inima creează. Facerea, liniștea și creația merg mână în mână.
Evenimentul va avea loc vineri, 22 mai, ora 18:30, în sala Atelierului de hârtie manuală de la demisolul Muzeului Țăranului Român.

În timpul lansării vom face o demonstrație de mulaj cu pastă de hârtie pe mâinile invitaților.

Joc prim: natura generează, potențează și creează.
Joc secund: omul folosește, reciclează și re-creează.
Vă așteptăm!

RSVP: Carmen Oprea // 0749 02 01 99 //  luminish@luminish.com

Luminish @ Hanul Gabroveni
un mulaj experimentalist, photo by Cristiana Negoescu, Visual Creator
mulaj cu hârtie reciclată manual
Valeriu Mircea Popa, poet, creator de bijuterii și pedagog




Postări populare