Ecuații pe hârtie manuală


Expoziția LUMINISH
Loc: spațiul cultural Gallery (Leonida nr 9-11)
Dată: 2 iulie 2015, 19:00
FB event 




1 + 1 fac 1, 1 +1 fac 2, 1+1 fac 3.
Hârtia, cartea și lumina - extensia curgerii întru fiire. 


Vegetalul, suportul hârtiei.
Hârtia, suportul scrierii.
Scrierea, suportul cărții.
Lumina, suportul sinelui. 
 

Hârtia e nudă, cartea e scrisă, lampa aprinsă. 

Luminish @ Gallery
 

Hârtia manuală este. Atributele o atribuie lumii avide pentru a fi. Necuvintele o păstrează în lumea continuă întru a fi. Subtilul naturii în concretețea manualității. Sublimul tainelor în transparența și opacitatea evurilor. Geneza. Întâlnirea cu zeii. Acolo unde ritul precede gestul și numărul de aur piramida. Coincidentia oppositorum.

Cartea-obiect e facere în facere, sine în sine, pupa russa. Microcosm. Imaginea posibilă a uneia dintre lumile posibile. Provocarea exprimării felului de a fi în lume, provocarea descrierii felului lumii de a fi. Se descifrează în sens trigonometric. Meta, intertextual, în flux conștient sau oniric, antic, renascentist, contemporan. O carte obiect capătă substanță când împărțirea dă cu rest. Întâlnirea cu celălalt. Acolo unde obiectul este re-citibil în fiecare prezent, acolo unde cartea se ține departe de raft. Hic et nunc.

Lampa se aprinde seara întru așezarea lucrurilor întru firescul firii. Eterna reîntoarcere. Lumea se descoperă-n albul celor șapte culori. Acțiune cathartică. Personajul scapă de mască și redevine omul. Întâlnirea cu sine. Acolo unde din minus lângă minus se obține plus. Acolo unde minus lângă plus formează monada. Hic et ubique.

Un numitor comun - hârtia manuală, 3 instrumente, infinite moduri de interpretare și intersecție. Geneză, microcosm și reîntoarcere. Ancestral, contemporan, atemporal. Unic subiect în predicția multiplicității. De la sine. Pe sine. Către sine. 


 

Postări populare